A24.com.tr » yaşam » Adliye ve cezaevlerinde FETÖ operasyonu

Adliye ve cezaevlerinde FETÖ operasyonu

Adliye ve cezaevlerinde FETÖ operasyonu

İstanbul Emniyeti'ne bağlı polis ekipleri, Çağlayan, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde çalışan 83 kişiyle ilgili gözaltı kararı çıkarılmasından sonra bu adliyelerde FETÖ operasyonu başlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye örgütlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 kişi hakkında alınan gözaltı kararı alındı. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince bu adliyelere ve çalışanların tayin oldukları belirtilen diğer 23 ildeki adliyelere operasyon düzenleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 personel hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı alındı.

ADLİYELERE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere 24 ildeki adliyelere eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler mesainin başlamasıyla birlikte İstanbul'da Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine gelerek şüpheli çalışanlara yönelik gözaltı işlemi uyguladı. Bazı çalışanların İstanbul, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalıştıktan sonra başka illerdeki adliyelere tayinlerinin çıkması nedeniyle operasyonun diğer şehirlerde de yapıldığı kaydedildi.

BYLOCK KULLANMIŞLAR

Edinilen bilgiye göre, şüpheli adliye çalışanları hakkında, "FETÖ/PDY'nin amaç ve faaliyetleri doğrultusunda hareket etme, Bylock isimli programı kullanma, kapatılan Bank Asya hesaplarına belirli miktarlarda para yatırma, örgüt finansmanında aktif rol alma ve memuriyete girişlerde usulsüzlükler yapma" gibi suçlamalar bulunuyor.

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.İstanbul'da, FETÖ'nün adliyelerdeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce İstanbul, Bakırköy, Anadolu Adalet, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Silivri adliyeleri ile İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde görevli 293 adliye personeli gözaltına alınmış, 50'yi aşan sayıda tutuklama gerçekleşmişti.

75 İNFAZ KORUMA MEMURU HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ'nün cezaevi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında da Silivri, Metris ve Bakırköy cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan 75 infaz koruma memuru ve bazı çalışanlar hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Silivri, Metris ve Bakırköy Kadın cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan, infaz koruma memuru, sosyolog ve pedagoglardan oluşan 75 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince bu kurumlara operasyon düzenlendi ve bazı şüpheliler hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Şüphelilerin evlerinde de arama yapılıyor.

FETÖ'nün cezaevlerine yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul'daki cezaevlerinde görev alan çok sayıda infaz koruma memuruna ilişkin gözaltı işlemi uygulanmış ve bazı şüpheliler tutuklanmıştı.

YORUMLAR
  Bilgisayar efektlerinin gücü...
Bilgisayar efektlerinin gücü...