A24.com.tr » politika » Abdülkadir Selvi'den bomba belediye başkanları iddiası

Abdülkadir Selvi'den bomba belediye başkanları iddiası

Abdülkadir Selvi'den bomba belediye başkanları iddiası

İstifaları beklenen AK Partili 3 belediye başkanı hakkında flaş bir iddia öne süren Abdülkadir Selvi, istifaya yanaşmayan belediye başkanlarının ortak akılla istifa baskısına direneceklerini söyledi.

Hükümete yakın isimlerin başında gelen gazeteci Abdülkadir Selvi'den gündem yaratacak belediye başkanları açıklaması geldi. Selvi'ye göre, partilerinden istifa et baskısı gören 3 belediye başkanı aralarında anlaşarak istifa baskısına direnecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifalarını beklediğini söylediği Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Edip Uğur ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in istifasını istemesi üzerine gözler 3 kentin başkanına çevrilmişti. Balıkesir ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanları basın mensuplarına 'görevimizin başındayız' demişti. Konu ile ilgili gündemi değerlendiren Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise belediye başkanlarının iletişim kurduğunu ve istifa etmeyecekleri haberlerinin geldiğini aktardı. 'İstifa olmazsa formül ne olacak?' sorusuna da yanıt veren Abdülkadir Selvi'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"BİRLİKTE HAREKET EDECEKLER"

'Aslında mesajlar verildi karşılıklı mesajlar alındı. Bu süreci borsa gibi her anını takip etmek gerekiyor. Örneğin dün itibariyle Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının hazır olduğu yalnız zamanlama meselesi olduğu Sayın Cumhurbaşkanı ile konuştuktan sonra istifa edeceği konuşuldu. Ama bugün farklı bir hava oluştu. Sık sık iklim değişiyor. 3 belediye başkanının aralarında iletişim kurulduğu ve birlikte hareket ederek istifa etmeme kararı aldıkları şeklinde bilgiler gelmeye başladı. Bu süreç uzadıkça hem AK Parti açısından hem belediye başkanları açısından hem de kamuoyu açısından oldukça yıpratıcı bir hal almaya başladı.

Süreç uzamaya başladıkça muhalefet de burayı kaşımaya başladı. Bu da normaldir muhalefet için de bir fırsat oluştu. Ayrıca kamuoyu da 1 aydır AK Parti'deki istifalarla ilgili gündemden dolayı bir yorulma da oluştu. Belediye başkanları ihraç edildikleri takdirde 2019'a kadar görevlerinin başında kalacaklardı. Ancak AK Parti'de de ihraç formülü düşünülmüyor ikna yoluyla istifa yoluyla bu sorun çözülmeye çalışılıyor. Sorun uzadıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinin tartışılması noktasına gelinmeye başlandı. Bu süreçte bir takım önlemler devreye girecek. Öncelikle belediye meclislerinde belediye başkanlarının kilitlenmesi durumu olacak. Karar almaları engellenecek aldıkları kararlar onaylanmayacak. Süreç böyle ilerlerse İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alma da devreye girebilir.

BAŞKA YAPRITIMLAR GELEBİLİR

'Belediye meclislerinin aldıkları kararları onaylamaması hareket edememelerini sağlar. Bütçelerinde kısıtlamaya gidilebilir. Ama bu yöntemlerin hepsi hem AK Parti'yi hem de belediye başkanlarını yıpratıcı ve zarar verici olur. Ayrıca bu süreçten dolayı şehir halklarının da cezalandırılması gibi bir durum ortaya çıkabilir. Ama diğer taraftan da Sayın Erdoğan 2019 seçimlerine giderken partisinde bir değişim ve yenileşme ihtiyacı gördü ve ona göre hareket ediyor. Bunun da engellenmesine fırsat vermeyecektir. İçişleri Bakanlığı formülü en son gidilecek formüldür. O nedenle bu süreçte belediye başkanlarıyla görüşmeler yapılarak bu soruna çözüm aranıyor. Ekim sonu itibariyle diğer yaptırımlar devreye sokulabilir.' 

YORUMLAR
  Survivor'da ödül oyununun galibi hangi takım oldu?
Survivor'da ödül oyununun galibi hangi takım oldu?