A24.com.tr » teknoloji » 99 milyon yıllık dinazor fosili bulundu

99 milyon yıllık dinazor fosili bulundu

99 milyon yıllık dinazor fosili bulundu

Çinli araştırmacı Şing Lida, geçtiğimiz yıl Mynamar'dan aldığı kehribar taşının içinde 99 milyon yıl öncesine ait olduğunu söylediği dinazor fosiline rastladı.

 Çinli araştırmacı Şing Lida'nın keşfettiği dinazor fosili bilim dünyasında heyecan yarattı

Araştırmacılar, kehribar taşının içinde ilk kez dinozora ait bir parça bulunduğunu belirtiyor. Çin Yer Bilimleri Üniversitesi'nden Şing Lida, geçen yıl Myanmar’daki yerel bir pazardan aldığı kehribar taşının içinde tüylü dinozor kuyruğu fosili buldu.

China Daily’nin haberine göre, kehribar taşının çıkarıldığı madenin izini süren Çinli araştırmacı, "İlk kez kehribar taşının içinde bir dinozor parçası bulunduğunu" söyledi. Yakın plan çekimde dinozorun tüyüne ait detaylar en ince ayrıntısına kadar görülüyor.

TAMAMEN DOĞAL YOLLARLA ŞEKİLLENMİŞ
"Yapılan testlerin sonuçlarına göre bu fosilin, yaklaşık 99 milyon yıl önceki Orta Mezezoik döneme ait olduğunu" kaydeden Şing, "Reçinenin akış şekli ve dinozor kuyruğu ile bulunan soyu tükenmiş karınca türü göz önünde bulundurulduğunda bu taşın tamamen doğal yollarla şekillendiği anlaşılıyor" ifadesini kullandı. 3,85 santimetre uzunluğuna sahip olan tüy kuyruk fosilini inceleyen araştırmacalar, bu kuyruğa sahip dinozorun 18,5 santimetre uzunluğunda olduğunu tahmin etti.

YORUMLAR
  Bir dizi aşkı daha gerçek oldu...
Bir dizi aşkı daha gerçek oldu...