A24.com.tr » teknoloji » 92 bin TL'lik nostaljik telefon

92 bin TL'lik nostaljik telefon

92 bin TL'lik nostaljik telefon

Üretim faaliyetlerini durdurma kararı alan Vertu, Vertu'nun müzesindeki telefonlar 26 bin dolar (92 bin TL) ile açık arttırmayla satışa sunuldu.

  Vertu eski telefonlarını açık arttırmayla satışa sunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda ülkedeki üretim faaliyetlerine son verme kararı alan Vertu'nun müzesindeki telefonlar 26 bin dolar (92 bin TL) açılış ücreti ile açık artırmaya sunuluyor.

Son dönemde yaşadığı finansal sorunlar ile İngiliz basının gündeminde olan lüks telefon üreticisi Vertu, geçtiğimiz haftalarda ülkedeki üretim faaliyetlerine son verme kararı almıştı.
Lüks telefon markası Vertu, şimdi de bir açık artırma haberi ile gündemde. Markanın müzesindeki 105 model meraklıları için internet üzerinden açık artırmaya sunulacak.

•Bu modeller için istenilen minimum ücret ise 26 bin dolar yani 92 bin TL.
•Vertu, Mart ayında ülkemizde hakkında tutuklama kararı olan ve bu nedenle Paris'te yaşayan işadamı Hakan Uzan tarafından satın alınmıştı.
•Sahip olduğu teknolojiden ziyade ürettiği lüks modellerle adını duyuran Vertu, modellerinde devekuşu derisi, altın ve bazı değerli taşlar gibi pahalı malzemelere yer veriyordu.
•1998'de Finlandiya merkezli telefon devi Nokia’nın bir parçası olarak kurulan Vertu, 2015 yılında Çinli bir şirkete satılmış ve son olarak Mart 2016 yılında Hakan Uzan tarafından satın alınmıştı.

YORUMLAR
  Donald Trump'ın Başkanlığına ünlülerden ilk tepkiler
Donald Trump'ın Başkanlığına ünlülerden ilk tepkiler