A24.com.tr » teknoloji » 9 yılda 1 milyar iPhone satıldı

9 yılda 1 milyar iPhone satıldı

9 yılda 1 milyar iPhone satıldı

iPhone'nun üreticisi ABD'li Apple firması bir rekora imza attı. Geçtiğimiz hafta satılan bir iPhone 9 yılda satılan bir milyarıncı iPhone oldu.

 Geçtiğimiz akşam Apple’ın finansal sonuçlarını açıklayan Apple’ın CEO’su Tim Cook, iPhone’la ilgili yeni bir rekoru da şirket çalışanlarıyla yaptığı toplantıda açıkladı. “iPhone dünyayı değiştiren en önemli ve en başarılı ürünlerden biri olarak tarihe geçti. Gündelik yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi” diyen Tim Cook, sözlerini şöyle sürdürdü:

Etkileyici bir başarı

“Geçtiğimiz hafta 1 milyarıncı iPhone’un satışını gerçekleştirerek bir kilometre taşını daha geride bıraktık. Biz en fazlasını yapmak için değil her zaman bir farklılık yaratacak en iyi ürünleri yapmak için yola koyulduk. Bu olağanüstü kilometre taşına ulaşmak 9 yılımızı aldı. Diğer tüketici ürünleri ve markaların bu kilometre taşına ulaşmaları için geçen zamanla karşılaştırdığımızda başarımızın etkileyiciliğinin bir kez daha farkına vardık.”

Türkiye’de çift haneli büyüdü

TIM Cook, Türkiye’nin Apple için önemli pazarlar arasında olduğunu söyledi. Cook, “Üçüncü Çeyrekte gelirlerimizin Rusya, Brezilya, Türkiye, Hindistan ve Kanada gibi önemli pazarlarda sağlıklı olarak büyüdüğünü gözlemledik. Rusya’da yıllık 2 kattan fazla artış ile beraber Japonya, Türkiye, Brezilya, Hindistan, Kanada ve İsveç gibi önemli üllkelerde çift haneli büyüme gerçekleştirdik” diye konuştu.

YORUMLAR
  Perseid Meteor Yağmuru izleyenleri büyüledi...
Perseid Meteor Yağmuru izleyenleri büyüledi...