A24.com.tr » kadın » 8 Mart Dünya Kadınlar günü programları| Okul Öncesi etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar günü programları| Okul Öncesi etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar günü programları| Okul Öncesi etkinlikleri

1800'lü yıllarda Clara Zetkin'in önderliğinde kutlanmaya başlanan Dünya Kadınlar Günü, Ülkemizde'de 1920'li yıllarda kutlanmaya başlandı. Bu güne özel etkinlikler bu sene de düzenlenmeye devam ediyor.

 Dünyanın her yerinde 8 mart günü kutlanan Kadınlar Günü, çeşitli etkinliklerle birlikte farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır.

KAYSERİ'DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Şehir Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’nın eşi Ayşe Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın eşi Necmiye Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı,"Kadın anadır. Kadın her şeyimizdir. Kadının olmadığı yerde düzenin ve tertibin olmadığını hepimiz biliriz. Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ buyurmuş. Bir eğitimci gözüyle baktığımız zaman bir erkeği eğitirseniz 1 kişiyi eğitmiş olursunuz. 1 kadını eğittiğiniz zaman onun çocuklarını, onun çocukları bir toplumu, toplumda diğer insanları eğitir. Kadınlar Günü’nün hepinize kutlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerleri tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE 'REİS'Lİ KUTLAMA

Erzurum'da, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 40 ev hanımını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yaşamını konu alan "Reis" filmini izlemek için sinemaya götürdü.

Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle sosyal yaşamda fazla bir etkinliğe katılamayan ev hanımları için bir etkinlik organize etti.

Korkut, bu çerçevede çocukları öğrenci olan 40 ev hanımını, bir süre önce vizyona giren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından Cumhurbaşkanlığına uzanan siyasi yaşamını ele alan "Reis" filmini izlemek amacıyla sinemaya götürmeye karar verdi.

Belediyenin araçlarıyla ilçedeki bir sinema salonuna götürülen ev hanımlarını, sinema salonuna girişte karşılayan Korkut, fincan takımı armağan edip Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Korkut, daha sonra ev hanımları ile "Reis" filmini izledi.

KİLİS'TE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Kilis’te gerçekleştirilecek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programının son, hazırlık toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir’in başkanlığında gerçekleşti.
Kilis Belediyesi tarafından organize edilen 8 Mart Dünya kadınlar Günü kutlama programının hazırlıkları ile ilgili son toplantı. Belediye Başkan Yardımıcısı Cuma Özdemir, önderliğinde gerçekleşti. Yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, yapılacak çalışmalar da gündeme geldi.

Hazırlıklarının tamamlandığını belirten Başkan Yardımcısı Özdemir, program ile ilgili, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Kilis Belediyesinin organize ettiği program birbirinden güzel etkinliklere, eğlenceye ve sürprizlere ev sahipliği yapacak. Program yarın saat 10.00 ile 14.00 arasında yapılacak" dedi.
Özdemir, başta kadınlar olmak üzere bütün bölge halkını kutlamalara davet etti.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ülkemizde de etkinlikler var.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bugün saat 18.30’da Cumhurbaşkanlığı’nda bir resepsiyon verecek.

Siyasi partilerin kadın kolları ve sivil toplum örgütleri çeşitli etkinlikler yapıyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü’nün düzenlediği “Üreten Kadın” adlı panel ise dün Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu’nda yer aldı.

Demokrat Parti de bu sabah Lefkoşa’da Atatürk, Dr. Fazıl Küçük ve Zübeyde Hanım büstlerine çelenk sunacak, hemen ardından Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ziyaret edecek.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası sendika lokalinde ise dün “Kadının Özgürleşmesindeki Etkenler” konulu panel düzenledi.

HÜR-İŞ Federasyonu’na bağlı sendikaların kadın üyelerinden oluşan bir grup ise Türk Metal Sendikası’nın Ankara’daki Kadın Kurultayı’na katılıyor.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Çağan Irmak'tan kadınlara ilham veren bir hikaye olan 'Nadide Hayat' filmine tüm Üniversite mensuplarımız davetlidir .

Filmin Konusu :
Nadide Hanım, 30 yıllık hayat arkadaşını ani biçimde kaybedince, hayat karşısında ne istediğinin boşluğunu yaşar. Bir dönem kendisine hobiler edinmeye çalışsa da, hepsi birer geçici heves olarak kalır. Dikiş kursundan, koroya; gezilerden kabul günlerine hiçbir aktivitede aradığı mutluluğu bulayan Nadide Hanım, gazetede gördüğü bir haberle kendisini önce okul sıralarında, ardından mavi sulara kendini atar. Bir grup genç ve gizemli bir kaptan ile "yeni bir başlangıca" yelken açar!
Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın üstlendiği Nadide Hayat'ın başrolünde Demet Akbağ yer alırken kadroda kendisine Yetkin Dikinciler, Efeca

 

YORUMLAR
  Şahan Gökbakar, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile aynı projede buluşuyor
Şahan Gökbakar, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile aynı projede buluşuyor