A24.com.tr » yaşam » 29 Ekim'de hava nasıl olacak?

29 Ekim'de hava nasıl olacak?

29 Ekim'de hava nasıl olacak?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı kutlamalarının olacağı haftasonunda meteorolojiden hava durumuyla ilgili açıklama geldi.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 ekim'de hava durumu ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Bugün Marmara'da İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Bursa çevrelerinde yağış geçişleri bekleniyor. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde yağış görülmeyecek. Karadeniz'in kıyı şeridi boyunca yağışlar etkili olacak. Doğu Anadolu'nun tamamı yağışlı olacak.

Ağrı, Bitlis, Muş, Van ve Tunceli çevrelerinde yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Hatay, Artvin ve Elazığ ile bu sabah ilk saatlerde İzmir ve Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Van, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ile Ağrı'nın güneyi, Şırnak ve Hakkari'nin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi (30-70 km/sa ) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Cumartesi günü yağışlı alan doğuya doğru hareket ediyor. Havanın da soğumasıyla özellikle kuzeydoğu kesimlerde yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

YORUMLAR
  Şeyma Subaşı'nın sosyal medyada taklit ettiği model belli oldu
Şeyma Subaşı'nın sosyal medyada taklit ettiği model belli oldu