A24.com.tr » eğitim » 27 Ağustos 2016 ehliyet sınavı sonuçları açıklandı

27 Ağustos 2016 ehliyet sınavı sonuçları açıklandı

27 Ağustos 2016 ehliyet sınavı sonuçları açıklandı

Ehliyet almak isteyen binlerce sürücü adayı dün yazılı sınava girdi. Peki darbe girişimi nedeniyle ertelenen sınavın sonuçları açıklandı mı? İşte ayrıntılar...

Ehliyet sınavı sona erdi. Milli eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen duyuruya göre 16 Temmuz Cumartesi günü yapılması gereken sınav darbe girişimi sonrası 23 Temmuz’a ertelenmişti. Ancak o günde yapılamayacağı kararına varılmış ve 27 Ağustos 2016 tarihine ertelendi. Nihayet heyecanla beklenen ehliyet sınavı bugün gerçekleşti.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yurt genelinde bin 250 okul ve 22 bin 693 salonda 422 bin 315 kursiyerin katıldığı sınavlar, MTKS-3 ve MTSKS-4 birleştirilerek gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçlarının iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sınav soruları ve sonuçları açıklandığı an aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Sınava giren stajyer sürücü adayları M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfı sürücü belgesi alabilmek için ilk yardım, trafik, çevre, araç tekniği ve trafik adabı sorularını çözmek için ter döktüler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle; " Daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavı, MTAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 11.00´ de yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı'nın ise 21 Ağustos 2016 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır. "Saat 11.00’ da başlayacak olan sınav aynı günde hem 2016’nın üçüncü hem de dördüncü ehliyet sınavı gerçekleştirilecek.Araç kullanmanın ön koşulu olan ehliyet sahibi olmak için sürücü adaylarının öncelikle ehliyet sınavını başarıya tamamlaması gerekiyor. Peki Ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanacak? İşte o detaylar...

YORUMLAR
  WhatsApp milyonların beklediği özelliği duyurmaya hazırlanıyor
WhatsApp milyonların beklediği özelliği duyurmaya hazırlanıyor