A24.com.tr » eğitim » 2017 YGS sınav sonucu öğren | (ais.osym) YGS sınav sonucu sorgulama

2017 YGS sınav sonucu öğren | (ais.osym) YGS sınav sonucu sorgulama

2017 YGS sınav sonucu öğren | (ais.osym) YGS sınav sonucu sorgulama

Milyonlarca üniversite adayının geçtiğimiz haftalarda girdiği YGS sınav sonuçları açıklandı. YGS sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar haberimizi takip edebilirler.

 YGS'de sınav heyecanı bittikten sonra sınav sonuçlarını öğrenmek için gün sayan öğrenciler için o gün geldi çattı. Sınav sonuçlarını merak eden öğrenciler haberimizdeki linkten sonuçlarını öğrenebilirler.

YGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre bugün açıklaması beklenen YGS sınav sonuçları açıklandığı anda haberimizde yer alacak. YGS sınavı 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilmişti...

YGS SINAV SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLA

YGS Puanları Nasıl Hesaplanacaktır?

YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden sorulara verdiği doğru ve yanlış cevaplar dikkate alınarak her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki tablodaki ağırlıklar kullanılarak adayların Ağırlıklı YGS puanları (AYGS) hesaplanacaktır. AYGS puanlarının hesaplanabilmesi için adayların YGS testlerinin (Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik, Fen Bilimleri) en az ikisinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için AYGS puanları hesaplanacaktır. AYGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır.

LYS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

YGS’nin ardından üniversiteye geçişin ikinci kısmı olan LYS için başvuruda bulunmak isteyen adayların YGS puan türlerinin en bir tanesinden 180 puan ve üzeri almış olması gerekmektedir. Belirlenen bu 180 baraj puanını alamayan adaylar LYS için başvuru işlemi yapamayacaktır.
LYS için başvuru tarihleri ÖSYM’nin internet sitesinde de belirtildiği gibi 4 Nisan ve 17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. İsteyen adaylar aday işlemleri sistemleri üzerinden başvuru işlemi yapabileceği gibi isteyen adaylar da başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yapabilecektir.

LYS’de Bir İlk Olarak Kısa Cevaplı Sorular Sorulacak


ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılacak olan LYS için bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklik ile LYS için kısa cevaplı sorular hazırlanacak. Adaylara yöneltilecek kısa cevaplı sorular bir ilk olacağı için, soruları merak eden adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden örnek kısa cevaplı sorulara bakabilirler.
Kısa cevaplı sorularda 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü uygulama yapılmayacaktır.

Sınavlarda sorulacak olan kısa cevaplı soruların sayıları şu şekilde olacaktır;
Matematik testinde ve Yabancı Dil testinde 3’er soru sorulacak. Fen Bilimlerinin Fizik, Biyoloji ve Kimya bölümlerinde 1’er tane soru sorulacaktır. Edebiyat Coğrafya testinin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde 2 soru sorulacakken Coğrafya bölümünde 1 soru sorulacaktır. Sosyal Bilimler testinde yer alan Felsefe Grubu, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümlerinde de 1’er tana kısa cevaplı soru sorulacaktır.

Geçen Sene En Çok Hangi Bölümler Tercih Edildi?


YÖK, geçen sene üniversite tercih rehberi olan Yükseköğretim Program Atlasını hizmete sundu. Üniversiteye girecek olan adaylar için, bu sitede üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşen adayların kaç puan ile yerleştiklerinden, LYS’de kaç net yaptıklarına ve hangi liseden mezun oldukları gibi pek çok detaylı bilgi yer almaktadır. Tercih yapacak olan adaylar için hazırlanan YÖK Atlas çok kullanışlı bir sitedir.

Geçen yıl hizmete alınan YÖK Atlas 2,5 milyondan fazla aday tarafından ziyaret edildi. Geçen yıl üniversite tercihi yapacak olan adaylar binlerce üniversite programı içerisinden en çok ‘’hukuk’’, ‘’tıp’’ ve ‘’diş hekimliği’’ programları inceledi.

YÖK yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre, YGS ve LYS için hazırlık aşamasından başlayarak, adayların hem üniversite hem de meslek tercihlerini yapma esnasında daha da bilinçli karar verebilmelerini sağlamak amacı ile YÖK Atlas sistemi geliştirilmiştir. Sistem ile hem yurt içi hem de yurt dışında bulunan 10 bin 657 lisans ve 10 bin 949 ön lisans programının incelenmesi yapılabiliyor. Sisteme yokatlas.yok.gov.tr internet sitesi üzerinden erişim sağlanabiliyor. Sistem üzerinden üniversite programlarına geçmiş yıllarda yerleşen adayların, tercih listelerinde hangi üniversitelere yer verdikleri, ortalama kaçıncı tercihlerinde yerleştikleri gibi çok kapsamlı bilgiler bulunmaktadır.

LYS Tarihleri Ne Zaman?

ÖSYM 2017 sınav takvimine bakıldığında LYS tarihleri şu şekildedir;
11 Haziran LYS-1/ Matematik
17 Haziran LYS-2/ Fen Bilimleri
18 Haziran LYS-3/ Edebiyat-Coğrafya
10 Haziran LYS-4/ Sosyal Bilimler
17 Haziran LYS-5/ Yabancı Dil

LYS-1, LYS-2, LYS-3 ve LYS-4 sınavları saat 10.00’da başlayacaktır. LYS-5 sınavının başlangıç saati ise 14.30’dur.

Sınavlarda LYS-1, LYS-2 ve LYS-4 için 135 dakika süre, LYS-3 ve LYS-5 için de 120 dakika süre verilecektir.

 

YORUMLAR
  Bunları 'ben yapmam' diyen kadın yalan söyler
Bunları 'ben yapmam' diyen kadın yalan söyler