A24.com.tr » eğitim » 2017 TEOG sınavı zor muydu, kolay mı?

2017 TEOG sınavı zor muydu, kolay mı?

2017 TEOG sınavı zor muydu, kolay mı?

2017 TEOG sınav soru ve cevapları merak edilirken öğrencler sınavın zor mu yoksa kolay mı olup olmadığını tartışıyor. Sizde sınav hakkındaki görüşlerinizi yorum bölümüne yazınız.

 Milyonlarca öğrencinin girdiği TEOG 2. dönem 1. oturum (Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sona erdi. Sınav hakkındaki yorumları öğrenmek ve yorum yapmak için haberin yorum kısmına göz atabilirsiniz.

İlköğretim okuyan öğrenci ve velilerin heyecanla beklediği gün geldi. TEOG sınavı için yüzbinlerce aday sabah saatlerinden itibaren yola koyuldu. Sınavın ardından ise en çok merak edilecek olan TEOG sınav soruları ve cevapları olacak. Peki Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınav soruları ve cevaları ne zaman yayınlanayacak? 26-27 Nisan TEOG sınav soruları ve cevapları yayınlandığı an bu başlık altından haberdar olabilirsiniz.

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

TEOG sınav soruları ve cevaplarının 26 ve 27 Nisan sınavlarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden yayımlanması bekleniyor.

TEOG SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
c. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.
ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
f. 8'inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.
ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.
h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

TEOG SINAVI SON GÜNLER İÇİN ÖNERİLER!

TEOG Sınav zamanı yaklaştıkça çocukların stresle daha çok ders çalışmak istemesinin normal olduğunu söyleyen Aslı Kanizi, bu durumun kesinlikle engellenmesini öneriyor:

Sınavdan bir gün önce TEOG ile ilgili bir haber veya yazı görmek kaygıyı artırır. Bu sebeple algıyı olabildiğince başka yöne çekmek gerekir.

Sınavdan önceki son birkaç gün hatırlama amacıyla konular gözden geçirilebilir ancak tam anlamıyla ders çalışmak yanlıştır ve kaygıyı artıracaktır.

Sınavdan önce beslenmeye önem verilmelidir. Bu, konsantrasyonu artıracaktır.

Sınav öncesinde uyumakta zorlanan öğrenci ılık bir duş alıp rahatlamalıdır.

Sınav evrakları ve sınavda kullanılacak araç gereçler önceden hazırlanmalıdır. İki adet yumuşak uçlu kalem, silgi, kalemtıraş, su ve kağıt mendil mutlaka alınmalıdır.

Sınav sabahı iyi bir kahvaltı yapılmalı, çok şekerli ve sıvı gıdalar tüketilmemelidir.

Sınava her zamanki soru çözme stili ile başlanmalıdır. Zamanı iyi kullanmak için sorular acele okunmamalıdır. Önemli noktaların altı çizilerek zaman iyi yönetilmelidir.

Çözmekte zorlanılan sorular üzerinde vakit kaybedilmemeli, diğer sorulara geçilmelidir.

Yanlış cevaplar doğruları etkilemeyeceğinden hiçbir soru boş bırakmamalıdır.

Sınav sonuçları için tıklayın

NEFES TERAPİSİ İLE ODAKLANIN!

Nefes terapisi, öğrencinin rahatlayacağı, dikkatini tekrar sınava vereceği ve sınav öncesi ya da esnasında yaparken kimsenin dikkatini dağıtmadan uygulayabileceği bir yöntemdir:

Öncelikle oturma pozisyonunda olmayı tercih ediyoruz. Eğer sınav öncesindeyseniz yere bağdaş kurarak, sırtınıza bir yerden destek alarak oturabilirsiniz.

Uygulama sırasında zihninizde oluşturduğunuz olumsuz düşünceleri bir kenara atarak odak noktasını, mesela arzulanan okul veya konumu düşünün.

Son adımda kendinizi en gevşemiş hissettiğiniz an burnunuzdan derin nefes alın. Nefesinizi tutarak içinizden 4'e kadar sayın ve nefesinizi yavaşça ağzınızdan verin. Bunu en az 10 kez ya da kendinizi rahatlamış hissedinceye kadar yapın.

Tüm bu öneriler dikkate alındığında sınav öncesinde ya da esnasında stres ya da kaygı yaşanmasının engellenebileceğini unutmayın.

Tüm öğrencilerimize iyi bir sınav günü ve başarılar diliyoruz!

 TEOG PUAN HESAPLAMA 2017 NASIL YAPILIR?

Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecektir. Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört;

T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG 2017 DERSLERE GÖRE AĞIRLIKLI KATSAYILAR LİSTESİ

DERS ADI AĞIRLIK KATSAYILARI

TÜRKÇE 4

MATEMATİK 4

FEN BİLİMLERİ 4

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2

T.C. İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 2

YABANCI DİL 2

TOPLAM 18

TEOG KAÇ NET YAPARSAM KAÇ PUAN ALIRIM?

Adayın II. Dönem testlerdeki netleri şöyle olsun:

Türkçe 18 Net (20 soru üzerinden)

Matematik 18 Net (20 soru üzerinden)

Fen ve Teknoloji 18 Net (20 soru üzerinden)

T.C. İnkılap ve Atatürkçülük 19 Net (20 soru üzerinden)

Yabancı Dil 18 Net (20 soru üzerinden)

Bu netler doğrultusunda adayın Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP): 638 (700 puan üzerinden)

Bu adayın,

6. Sınıf Yılsonu Puanı 85 (100 puan üzerinden)

7. Sınıf Yılsonu Puanı 85 (100 puan üzerinden)

8. Sınıf Yılsonu Puanı 80 (100 puan üzerinden) olsun.

Bu adayın ilk dönem sınav puanının da (Kasım ayındaki ilk ortak sınav) 630 olduğunu varsayalım.
Bilgilerini girdiğimiz öğrencinin 500 üzerinden Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP): 442 oluyor.

Bu puanın alternatifi olan bazı Anadolu liseleri:

- İstanbul Hacı Sabancı AL

- Kağıthane AL

- Borsa İstanbul Zeytinburnu AL

- Kartal Fatin Rüştü AL

- Pendik Fatih AL

TEOG PUAN HESAPLAMA ÖRNEK TABLO 1

Örn: 1. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları...

İkinci dönemde yine ilk dönemde olduğu gibi 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. İkinci dönem merkezi ortak sınav notları da aşağıdaki gibi olsun

Örn: 2. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları

Her iki dönem içinde ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar hesaplanırken, ağırlık katsayıları ile çarpılıp 700 üzerinden Ağırlıklandırılmış Teog puanı elde edilecektir.

Örn:

1. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((90*4+95*4+100*4+85*2+90*2+95*2)/18)/100)*700 = 653,3333

2. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((100*4+85*4+90*4+95*2+80*2+80*2)/18)/100)*700 = 626.1111

Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınarak Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı elde edilecektir.
Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı =(1. Dönem Teog OSP +2. Dönem Teog OSP)/2= 639.7222

TEOG YERLEŞTİRME PUANI-YEP NASIL HESAPLANIR?

700 üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.

6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85,97

7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90,78

8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88

Teog Yerleştirme Puanı = ( 639.7222 +85,97 +90,78 +97,88 )/2 = 457.1761

TEOG SONUÇLARI 2017 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra adaylara duyurulacak. Sınav sonuçları Haziran ayında adaylara açıklanacak.

TEOG ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi

b. Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik kutu/çantasından çıkmaması, eksik çıkması ya da zarar görmüş olması

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi ç. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması

d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi

e. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması

f. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazları öğrencinin sınav anında yanında bulundurması,

g. Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla Bakanlığa gönderilmesi,

ğ. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

h. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz "Eğitime dair güncelleme, yenileştirme ve geliştirme çalışmalarımızın bir sonucu olarak taslak programlarımızı askıya çıkarıyoruz. Taslak program görüşlere sunulmaya ve görüşler doğrultusunda iyileştirmeye hazır hale geldi. Kamuoyunun katkılarını, paydaşlarımızın katkılarını alacağız, ortak aklın süzgecinden geçirerek öğrencilerimizin önüne getireceğiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren de sınıflarımızda öğretmenlerimiz, bu çerçevelere uygun olarak derslerini yürütecekler. demişti.


TEOG SINAV SORULARI NASILDI? SINAV YORUMLARI NASIL?

Şeyma Suna Erdoğan: Türkçe beklediğimden daha kolaydı. Çok rahattı. Hiç endişem olmadı, özgüvenim geldi. Ama matematik gerçekten çok zordu. Birkaç soru hariç çoğu zor soruydu. Ağlayanlar oldu. Matematik biraz sıkıntı. Birinci dönemki matematik testi daha kolaydı. Ben sınavdan bir hafta önce okula gelmedim. Bol bol test çözdüm, tekrar yaptım, öyle hazırlandım. Test çözmenin çok yararı oldu, geliştirdi beni.

Yankı Yiğit Uçar: Sınav iyiydi ama bayağı zor sorular vardı. Türkçe daha kolaydı. Sorular bizim seviyemizin iki kat üstü gibiydi. Soru olarak bayağı bir konu dağılımı vardı. Eşitsizliklerle ilgili soru bayağı kafa karıştırdı. Bu sınava günden 200, 300 soru çözerek hazırlandım. Son gün konu tekrarı yaptım matematikle ilgili.

Irmak Tali: Türkçe iyiydi ama matematik zordu. Olasılık ile ilgili, koni ve üçgenlerle ilgili soru çıktı. Biraz zorladı. Geçen seneki mazeret sorularına baktık. Onlara benzer sorular çıkacak diye duymuştuk ama alakasız sorular çıktı. Kolaylar bulunuyordu fakat aşırı zor sorular da vardı.

Zeynep Mercan: Matematik biraz zordu. Sınava hazırlanırken kendime ayıracak vaktim kalmıyordu. Her dakika test çözüyordum. Çözdüğüm testlerden bile daha zordu. Hiç böyle sorularla karşılaşmadım. Notlarım bu sefer düşecek gibi. Okul sınavlarıyla alakası yoktu soruların. Geçen seneki testlerle de alakası yoktu.

Melis İçtener: Türkçe kolaydı ama matematik zordu. Üçgen çevresi, dikmeler ile ilgili sorular zorladı. Gidip de saçma saçma sorular sormuşlar. Güzel güzel sorular vardı kaynaklarda. Birinci TEOG'a göre zordu. İlki daha kolaydı. Kendi kendime çalışarak, test çözerek hazırlandım sınava. Ablamlar da anlattı. 

YORUMLAR
  Kıvanç Tatlıtuğ'un partneri belli oldu...
Kıvanç Tatlıtuğ'un partneri belli oldu...