A24.com.tr » eğitim » 2017 KPSS soru ve cevaplar | Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç kimdir sorusu

2017 KPSS soru ve cevaplar | Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç kimdir sorusu

2017 KPSS soru ve cevaplar | Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç kimdir sorusu

2017 KPSS Lisans sınavı sona erdi. Genel Kültür soruları içerisinde en fazla dikkat çekenlerden birisi de Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç kimdir sorusu oldu. Sorunun doğru cevabı nedir?

 2017 KPSS sınavına girenler soruların doğru cevaplarını merak ediyor.

Bilge Kral olarak anılan Aliya İzzetbegoviç 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı'na KPSS konu oldu. Sınavdan çıkan adaylar, Aliya İzzetbegoviç’in hayatını araştırmaya başladı. Peki, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç kimdir? Bağımsız Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı olan ve Bilge Kral olarak anılan Aliya İzzetbegoviç, 1925'te bugün Bosna-Hersek'in kuzeybatısında bulunan Bosanski Šamac kasabasında Dünya'ya geldi. Ailesi İslâmî duyarlılığa sahip bir aileydi. Saraybosna'da bir Alman lisesinde eğitim gördü. BilimLise çağında üstün kabiliyetleriyle ve İslamî konulara ilgisiyle öne çıktı. O dönemde bazı arkadaşlarıyla birlikte dinî konuları tartışmak amacıyla Mladi Muslimani (Müslüman Gençler Kulübü) adını verdikleri bir kulüp kurdu. Bu kulübü kurduğunda henüz 16 yaşındaydı, fakat oldukça etkin ve üretken bir düşünce kabiliyetine sahip olduğu gözleniyordu. Bu yüzden kurduğu kulüp bir düşünce kulübü olmaktan çıkarak aktivite kulübüne dönüştü. Dolayısıyla birtakım eğitim ve hayır faaliyetlerine öncülük etmeye başladı. Ayrıca genç kızlar için de ayrı bir birim oluşturdu. İkinci Dünya Savaşı esnasında da ihtiyaç sahiplerine yardım etti. Aliya İzetbegovic'in kurduğu Müslüman Gençler Kulübü oldukça önemli faaliyetler gerçekleştirdi. İkinci Dünya Harbi esnasındaki faaliyetleriyle de herkesin dikkatini çeken gözde bir oluşum hâline geldi.

15 Temmuz’dan sonra ‘Kahraman’ ön adını alan ilçe hangisidir?

25 yıl avukatlık ve bir inşaat firmasında yöneticilik yaptı. 1970 yılında İslâm Manifestosu adlı bir kitap yazdı. 1990 yılında İslam Manifestosu`nu yeniden bastırdı. Bu kitap İzzetbegoviç`in İslâmi kimliğinden ziyade, siyasi kararlılığının ve mücadelesinin bir simgesi oldu. 1990'da ortak yönetimin başkanı seçilen İzzetbegoviç, 1992-1995 Bosna Savaş'ında anahtar rol oynayan isimler arasında yer almış, sağlık sorunları nedeniyle 2000 yılında başkanlıktan ve partisinin başkanlığından çekilmişti.

Daha önce iki kez kalp krizi geçiren Aliya İzzetbegoviç, 10 Eylül 2003'de evinde aniden bayılması ve düşerek 4 kaburga kemiğini kırması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. 78 yaşındaki Boşnak lider, daha sonra iç kanama geçirmişti. Eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, Saraybosna hastanesinde 19 Ekim 2003 günü vefat etti.

KPSS SİZCE KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Bilindiği üzere ÖSYM'nin 09.45 uygulaması YGS'de de oldukça dikkat çekmiş ve bir çok aday ilgili uygulamadan şikayetçi olmuş, olay KDK'ya kadar intikal etmişti. Fakat ÖSYM , kuraldan vazgeçmedi ve tüm sınavlarda 15 dakika kuralının uygulanacağı sinyalini vermişti. Konumuza dönecek olursak sınava giren adaylar, 2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür içerisinde yer alan en zor soruları ve akıllarında kalan cevapları sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirler. Sınav sizce kolay mıydı? , Zor muydu? sınavla ilgili herhangi bir usulsüzlük ya da yanlış uygulamaya rastladınız mı?

ADAYLARDAN ELDE EDİLEN SORULAR;

KAHRAMAN KAZAN

2017 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavında adaylara 15 Temmuz hain darbe girişiminde , darbe girişimine direnişiyle kahramanlığıyla ön plana çıkan Ankara'nın ilçesi Kahraman Kazan soruldu.

2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür heyecanı az önce sona erdi. Sınav saat 10.00'da başladı ve 130 dakika sürdü. Sınava giren adaylar sınavda 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında meclis tarafından kahramanlık unvanına layık görülen ilçe sorusunun sorulduğunu söylediler. Bilindiği gibi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin önlenmesinde en büyük paylardan birisi de Kahraman Kazan halkına aitti. Bu yüzden ilgili sorunun cevabı Kahramankazan olacaktı.

Sınavda aklınızda kalan sorular ve cevapları bizlerle sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla paylaşabilirsiniz.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI SORUSU

21 Mayıs 2017 KPSS'de sorulan sorular adaylardan gelmeye devam ediyor. Sabah gerçekleşen Genel Yetenek, Genel Kültür sınavında Kıbrıs Barış Harekatı da soruldu. Kıbrıs Barış Harekatında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Kimdi? sorusunun cevabı Bülent Ecevit.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI

Kıbrıs Barış Harekâtı, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekât.

ATATÜRK'ÜN İMZASI SORUSU

Atatürk'ün İmzasını Değiştirmesinin Nedeni Nedir? Sorusu KPSS'de Soruldu!

2017 KPSS GY-GK oturumu sabah saat 10.00'da başlamıştı. Az önce sınav sona erdi. Sınavdan çıkan adaylardan bazıları sınavın genel itibariyle kolay olduğunu, bazı adaylarsa sınavda çok zorlandıklarını dile getirdi. Sınavda yer alan bazı soruları da kendilerine sorduk. ÖSYM muhtemelen tüm soruları ve cevap anahtarını gün içerisinde yayımlayacaktır.

Sınavda dikkat çeken ve adayların akıllarında kalan sorular arasında yer alan 'Atatürk'ün imzasının değiştirme sebebi nedir?' sorusunun yanıtı 'Soyadı Kanunu'dur. Gazi Mustafa Kamal , Soyadı Kanunundan sonra Atatürk ismini almış, ve imzalarında K. Atatürk'ü kullanmıştır. Türk harflarinin kabulünden , Soyadı kanununa kadar Gazi Mustafa Kemal imzasını kullanmıştır.

KPSS TWİTTER YORUMLARI

Cevap anahtarında doğru olan tek yer TC kimlik numaram ve kitapçık numaram sanırım. İnşallah ordan da puan verirler #KPSS

Merve KESİCİ? #kpss’ye ilber ortaylı edasıyla girip bahar candansı zeka hareketleri sergilemek..

Hatice Genciz? #KPSS emin olduğum tek soru balıklı göl-Adıyaman saygılar ?

Başak Zuhal? KPSS’deki Kayın ağaçlı soruda içinden "Karlı kayın ormanında yürüyorum geceleyin..." diye mırıldanmaya başlayan bir tek ben olamam dimi? ??

Mustafa DEMİR? Kahramankazana, Bülent Ecevit’e, balıklı göle, haşhaşilere , Nevşehire, Aliya İzzetbegoviçe, aksesuara tek tek teşekkür ?? #KPSS

Hilâl? @kaylule_ Toplam 3 sorudan eminim cevaplar şöyle;

1) Necmettin Erbakan

2) Aliya İzzetbegoviç

3) Hindistan

#KPSS

KPSS 2017 SINAV YORUMLARI

Özgür 23

Gerçi bu sefer herkes aynı durumda. Millet normalde alabileceği puanın 5-6 puan altında alacak bu sefer mat ve Türkçe yüzünden. Şimdi önceden 85-86 ile bile atanmak zordu ama bu sefer herkes aynı durumda. Son tercihde 80'le atanmak mümkün olabilir belki? Sence

Özgür
Bende aynı durumdayım. 74-75 netim var. Ama bu puanla 80 civarı geliyor yine de galiba bize. Ama 80 4. Tercihimizde bile bizim atanmamıza yeter mi işte onu bilemiyorum. Sence?

Necda

Sınav kolaydı ama türkçe çok oyaladigi için matematiğe süre kalmadi

Edebiyatçı

Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum arkadaşlar ama inanın Türkçede çok zorlandım yani netlerimi söylesem gülersiniz herhalde yine de çok şükür demek lazım. Sonuçta çalıştık emek verdik takdir Allahın bu saatten sonra. Bir de netlerinizi yazmayın zaten herkesin canı burnunda. Kolay diyenleri anlamıyorum.sürekli tarih çok kolaydı diyorsunuz sonuçta tarih de bilgiye dayalıydı mutlaka standart sapma olan sorular olacaktır.

müberra55

G.kültür kolaydi 2014 sınavina göre daha kolaydı. Ama türkçe çok oyaladi. Matematik zaten yapamadık. Allah hayirlisini versin.

gülsüm b.

sorular kesinlikle çok çok kolaydı fakaaaaaat, türkçe hariç.. hiç bir şekilde öğrencinin sınav psikolojisi göz önüne alınmadan hazırlanmış türkçe sorularıydı.. matematik qerçekten çok kolaydı..tarih coqrafya ve qenel kültürde gerçekten hiç çalışmadan bile yapılabilirdi.m Ama şu bi qerçek ki zaman qerçekten yetmiyor. ve evet yetmedi.türkçeye nerdeyse 40 dk ayıranlardan biri de bnm 26 tanecik soruya. ona raqmen eve qelip cvp.lara baktıqımda hiç ummadıqım soruları yanlış yamakta cabası..süre kesinlikle uzaztılmalı.en azından 2.5 saat olmalı. cvp anahtarını komple doldurmak bile 15 dk.mızı alıo..

kopososo

Herseyi gectim sorulardan fenalaşanlara bir şeker bile koymamişlar :) Oturmaktan biyerlerimizin agridigi egitimemi yanayim yoksa zaman yetmicek diye tutuştugum gk gy yemi yanayim bilemedim.Biraraya gelseler kendilerinin bile yapamayacagi sormalari ne mantiksiz.Al bunca kisi kaldi boyle oldu mu sevindinizmi sevinın.ayriyetten sekerlerim bogaziniza dursun :D Emegimiz emanetleriymiş miş mis

KPSS 2017 YORUMLARI SÜRE YETMEDİ

KPSS 2017 yorumlarından dikkat çeken bir diğer konu ise adayların sınav süresine yönelik eleştirileri oldu. Adaylar KPSS 2017'da soruları verilen sürede tamamlamakta zorlandı.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Genel kabul görmüş basit bir KPSS hesaplama sistemi var.

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testler?n Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır.

Kpss puan hesaplama motoru ile 2017 puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu yapacağınız hesaplama yalnızca p3 puanı için değildir. unibilgi.net sitesinde yer alan hesaplama aracı ile 121 farklı puan türünde KPSS puanınızı hesaplayabilirsiniz.

Şüphesiz hesap konusunda en çok meraklı olanlar öğretmen adaylarıdır. Onbinlerce aday arasından öğretmen olmak isteyenler üç farklı oturuma girmektedirler. Lisans, eğitim bilimleri ve öabt testine giren adaylar atanmak için p121 puanına bakmaktadır. p121 puan hesaplama motoru ile de öğretmenlik puanı olan öabt puanınızı hesaplayabilirsiniz.

KPSS'DE KAÇ NE KAÇ PUAN?

KPSS 2017 Lisans bölümü için artık zaman daralıyor. Puanların ve netlerin en ince ayrıntısı ile hesaplandığı günlerdeyiz.

ORTA ÖĞRETİM – LİSE P 94

48 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN
73 NET 85 PUAN

85 NET 90 PUAN

P KPSS ÖN LİSANS P 93

35 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN
70 NET 85 PUAN
82 NET 90 PUAN

KPSS LİSANS P3 PUANI

55 NET 70 PUAN
62 NET 75 PUAN
72 NET 80 PUAN
84 NET 85 PUAN
91 NET 90 PUAN

YORUMLAR
  Toplu taşımayı tercih eden ünlü isimler...
Toplu taşımayı tercih eden ünlü isimler...