A24.com.tr » » 2017 Gardiyan alımı / Gardiyan başvuru şartları / İnfaz koruma memuru

2017 Gardiyan alımı / Gardiyan başvuru şartları / İnfaz koruma memuru

2017 Gardiyan alımı / Gardiyan başvuru şartları / İnfaz koruma memuru

Milyonlarca memur adayının merakla beklediği Gardiyan, infaz koruma memuru alımları ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. İşte 2017 Gardiyan alımı Gardiyan başvuru şartları...

 Adalet Bakanlığı 4 binin üzerinde gardiyan alınacağını açıkladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK?
KPSS şartının ilk olarak koşulduğu 300 infaz koruma memuru alımı için detaylar yayımlandı. Bu pozisyona yerleşecekler merkezi sınava (KPSS 2016) girip en az 70 puan alıp başvuranlar arasından en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir.)

Başvurularda, lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
b)Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 13 Ocak 2017 itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1986 ve sonrası sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
c) Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak,
d) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Adaylar, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Sınavlar, EK-2 listede belirtilen Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu başkanlıklarında gerçekleştirilecek.

EK-2 LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sözlü sınava katılacak boy-kilo ölçümüne katılacak infaz ve koruma memuru adayları sözlü sınavdan önce 18 Ocak 2017 tarihinde ilgili Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıklarında ve varsa ilgiliCumhuriyet başsavcılığı resmi internet sitelerinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

İNFAZ KORUMA MEMURU ALIMI BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ​

BOY KİLO ÖLÇÜMÜ 23 OCAK'TA
İnfaz ve koruma memurları için ilan edilen pozisyon sayısının beş katı aday içerisinden boy ve kilo şartını taşıyanlar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan infaz ve koruma memuru adaylarının boy ve kilo ölçümleri 23 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Boy kilo ölçümüne katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecek, sözlü sınava katılamayacaklardır.

Boy kilo ölçümünün yapılacağı tarihte sözleşmeli İnfaz ve Koruma Memuru adaylarının güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunu (EK-3) doldurarak (4 adet) vukuatlı nüfus kayıt tablosu ile birlikte sınavı yapacak olan adalet komisyon başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

EK-3 FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLÜ SINAV 27 ŞUBAT'TA YAPILACAK
Sözleşmeli infaz ve koruma memuru sözlü sınavı 27 Şubat 2017 ve devam eden günlerde yapılacaktır. Alınacak personel sayısı ve unvanına göre sözlü sınavın tarihleri sınavı yapacak ilgili komisyonca belirlenerek ilanedilecektir. Ayrıca adaylar, sözlü sınavda aşağıdaki konulardan sorumlu olacaktır;

a) İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),
b) Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan),
c) Genel kültür (20 puan),d) Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan),
Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecektir.

YORUMLAR
  İşte Samsung'un son sürprizi: Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus
İşte Samsung'un son sürprizi: Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus