A24.com.tr » magazin » 2016'da Sıla rüzgarı esti

2016'da Sıla rüzgarı esti

2016'da Sıla rüzgarı esti

Dijital alemin popüler müzik uygulaması Spotify'a 2016 yılında güzelliği ve sesiyle geniş hayran kitlesi bulunan Sıla Gençoğlu damga vurdu. Ünlü şarkıcı en çok dinlenenler listesindeki tek Türk oldu.

Spotify 2016’nın en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini, şarkılarını ve yılın müzik trendlerini gösteren verileri yayınladı. Spotify Top listelerine göre Drake, 2016’da dünyada en çok dinlenen şarkı ve albümün sahibi oldu. Rihanna ise tüm dünyada en çok dinlenen kadın sanatçı olarak bu yıl da geçen sene olduğu gibi listenin başında. Drake, Türkiye’de en çok dinlenen erkek sanatçı olurken, en çok dinlenen sanatçı koltuğunu ise ülkemizde Sia’ya kaptırdı. Aynı zamanda 2016 yılında Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçısı da olan Sia’dan sonra, en çok dinlenen kadın şarkıcı ise Rihanna. Türkiye’de en çok dinlenen Top 5 sanatçı listesindeki tek Türk sanatçı ise Sıla oldu. Dünyada en çok dinlenen Türk şarkıcı ise İbrahim Tatlıses oldu.

“Drake bu yıl durdurulamaz bir başarı yakaladı. O global ölçekte gerçek bir süperstar” diyen Spotify’ın İçerik ve Strateji’den Sorumlu Başkanı Stefan Blom, “Bu yılın en çok dinlenen albumü ve en çok dinlenen şarkısına imza atmış olmasının yanı sıra, başarıyla tamamladığı Summer Sixteen turnesi ile Drake, tam da ondan beklendiği gibi hayranları ile sürekli etkileşim halindeydi. 2016’da müzik sektörüne damga vurması şaşırtıcı değil” dedi.

Müzikseverler 2016 yılında her zamankinden daha fazla yeni müzik ve yeni sanatçılar keşfetti. ZAYN, bu yılın en iyi çıkış yakalayan isim oldu. Spotify’ın her hafta kişiye özel olarak sunduğu keşif listelerinden oluşan “Haftalık Keşif” (Discover Weekly) özelliği ise 2016 yılında 9 milyar kez dinlendi. Spotify üzerinden 2016 yılında hem dünyada hem Türkiye’de en çok müzik dinlenen gün ise 11 Kasım Cuma oldu.

2016’nın müzik trendlerinden albümlerine, sanatçılarına ve çalma listelerine uzanan tüm liste kırılımlarını aşağıda görebilirsiniz.

Global - En Çok Dinlenen Sanatçılar

Drake üst üste ikinci kez, dünyanın en çok dinlenen sanatçısı oldu. 2016 yılında Spotify üzerinden toplam 4,7 milyar kez dinlenen Drake, geçen yıl 1,8 milyar olan dinlenme rakamını 2016’da neredeyse 3’e katladı. Drake, Spotify’da 8,9 milyar dinlenme rakamı ile tüm zamanların en çok dinlenen sanatçısı.

GLOBAL - 2016’DA EN ÇOK DİNLENEN TOP 5 SANATÇI:

Drake
Justin Bieber
Rihanna
Twenty One Pilots
Kanye West

(Drake & Madonna)

TÜRKİYE’DE EN ÇOK DİNLENEN TOP 5 SANATÇI:

Sia
Rihanna
Sıla
Coldplay
Drake

Türkiye’de En Çok Dinlenen TOP 5 Türk Sanatçı:

Sıla
Sezen Aksu
Teoman
Model
Duman

YORUMLAR
  Milli Piyango ikramiyesi ile neler alınabilir? (61 milyon lira)
Milli Piyango ikramiyesi ile neler alınabilir? (61 milyon lira)