A24.com.tr » sağlık » 15 bin sağlık personeli ne zaman alınacak? Başvuru şartları

15 bin sağlık personeli ne zaman alınacak? Başvuru şartları

15 bin sağlık personeli ne zaman alınacak? Başvuru şartları

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 15 bin sağlık personelinin 2 aşamada atanmasını planladıklarını, ilk atamanın da eylül ayında yapılacağını belirtti. En çok atamanın ise hemşirelerde yapılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan büyük müjde! 15 bin personel alımı yapılacak. Sağlık personeli alımlarına ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, '6 bine yakını hemen ilan ediyoruz, 6 bine yakın da yılın sonuna kadar atamayı planlıyoruz. Bu yıl sonuna kadar, 15 bini geçecek bir alım yapacağız' açıklamasını yaptı. Çeşitli alanlarda yapılacak sağlık alımlarında en çok hemşire alınacak. Hemşirenin yanı sıra ebe, fizyoterapist, psikolog ve teknisyen alımı da gerçekleşecek.

7 BİN KİŞİ İNCELENİYOR

Açığa alınan personelle ilgili yapılan araştırmalar sonucunda ise bir kısmının görevine iade edildiğini dile getiren Akdağ, şöyle konuştu:

4 bin kişilik bir grubun incelemeleri devam ediyor. Bunun dışında da henüz açığa almadığımız 3 bine yakın da incelemeleri devam eden bir grup var. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, bu işin ne kadar zor olduğunu biliyorduk, gördük ve yaşadık. Terör örgütünün bu çetenin elemanlarını kamudan, Sağlık Bakanlığından uzaklaştırmaya gayret ediyoruz. Bu listelerin içine masumların da girmemesi lazım. Teraziyi çok iyi dengelemek gerekiyor. Bütün bu malumatlara göre o kararnamelere konuyor. Bizim gözlemimiz doğrusu şu, bazı kurumlara özellikle yoğunlaştıkları kadar sağlığa yoğunlaşmamış gözüküyorlar. Bir yargı, bir silahlı kuvvetler, eğitim ve polise kıyasla sağlıkta bu kadar yoğunlaşmamız görünüyorlar. Bizim ilk değerlendirmelerimiz böyle ama çalışmalarımız da devam ediyor. 

YORUMLAR
  Sansa Stark'tan (Sophie Turner) Game of Thrones'un 8. final sezonu hakkında ipucu
Sansa Stark'tan (Sophie Turner) Game of Thrones'un 8. final sezonu hakkında ipucu