A24.com.tr » şans oyunları » 14 Ocak cumartesi Sayısal Loto sonuçları MPİ

14 Ocak cumartesi Sayısal Loto sonuçları MPİ

14 Ocak cumartesi Sayısal Loto sonuçları MPİ

Milli Piyango İdaresi'nin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği ve geleneksel hale gelen şans oyunu Sayısal Loto'nun 14 Ocak cumartesi tarihindeki son çekilişinin sonuçları açıklandı.

 Her cumartesi günü oynayanlara milyonlarca lira kazandıran Sayısal Loto çekilişi yine büyük heyecan yaşatıyor. Doldurulan kuponlar üzerinden kurulan hayaller de renk katıyor. Sayısal Loto oyuncuları çekilişlerde en çok hangi numaraların çıktığını ve ne kadar verdiğini de merak ediyor. 14 Ocak 2017 Cumartesi akşamı yapılacak Sayısal Loto çekilişi öncesindeki son haberleri sizlere aktarıyoruz...

14 OCAK 2017 CUMARTESİ SAYISAL LOTO SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SAYISAL LOTO NASIL OYNANIR?

Bir çok yerde sayısal loto bayisi bulup kolayca oynayabileceğiniz bir şans oyunu olup bir çok kişinin her hafta büyük bir keyif ile oynadığı bir Milli Piyango İdaresine bağlı şans oyunudur. Her hafta Cumartesi akşamı canlı olarak çekilen Sayısal Loto ise yine oynayan kişilerin büyük bir merakla izlediği programlardan bir tanesidir.

Sayısal lotonun çok basit oynanması ve tamamen şans ile alakalı olmasından çok tercih edilme nedenleri arasında olmuştur. 1 den 49 kadar olan sayısallardan 6 adet sayı işaretleyip bu işaretlediğiniz sayılardan yapılan çekilişle aynı olması durumda ikramiye kazanabiliyorsunuz. İkramiyeler ise 3, 4, 5 ve 6 bilenlere verilmektedir.

Sayısal Lotonun her bir kolonu 0,75 kuruş olmakta ve bir kağıtta 6 kolon bulunmaktadır. İkramiyeler ise o haftada ne kadar kişi oynamayıp hasılat ne kadar ise hepsi eşit miktarlarda kazananlara dağıtılmaktadır.

LOTO TALİH OYUNLARI NEDİR?

Loto talih oyunları nedir hiç merak ettiniz mi işte yanıtı...
Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen şans oyunları arasında : Milli piyango, on numara, şans topu, sayısal loto ve süper loto bulunmaktadır.

ON NUMARA

On Numara oynanışı : 1 ile 80 arasındaki numaralardan çekiliş sırasında belirlenecek olan 22 tane numaradan, 10, 9, 8, 7 ve 6 numarayı tahmin edenler ve bunun yanında hiçbir numarayı tahmin edemeyenler ikramiyeye hak kazanırlar. 22 tane numaradan 10 tanesini doğru tahmin eden katılımcı veya katılımcılar büyük ikramiyeyi kazanırlar. Büyük ikramiye bir çekilişte dağıtılmazsa bir sonraki haftaya devredilir.

ŞANS TOPU 5+1 OYNANIŞI

Şans Topu 5+1 oynanışı: Bu oyun iki farklı sayı kümesi içerisinden belirlenen sayıda numara seçilerek oynanır. İlk grupta 1 ile 34’e kadar olan numaralardan, ikinci grupta ise 1 ile 14 arasında olan numaralar bulunmaktadır. Katılımcı ilk sayı grubundan beş adet, ikinci sayı grubundan 1 adet numara seçerek oyunu oynar.Şans topunda (1+1), (2+1), (3), (3+1), (4), (4+1), (5), (5+1) olmak üzere 8 çeşit ikramiye dağıtılır.

SAYISAL LOTO OYNANIŞI

Sayısal Loto : 1 ile 49 sayı kümesi içinden 6 sayı seçilerek oynanan bir şans oyunudur. 6,5,4 veya 3 sayının doğru tahmin edilmesiye ödül kazanılır. Büyük ödül 6 bilen katılımcı veya katılımcılara verilir. Bir çekilişte 6 bilen çıkmaz ise ödül bir sonraki çekilişe devredilir ve ödül miktarı böylece katlanarak devam eder. Bu şekilde yapılacak devir 3 haftayı geçemez 4’üncü haftada da 6 numarayı doğru tahmin eden yoksa ödül beş bilen katılımcı veya katılımcılara, beş bilen de yoksa ödül, dört numarayı doğru tahmin eden katılımcı veya katılımcılara verilir.

SÜPER LOTO OYNANIŞI

Süper loto oyununun mantığı 54 sayının içinden 6, 5, 4 veya 3 rakamı doğru tahmin ederek ikramiye kazanmaktır. Eğer altı bilen çıkmaz ise biriken ikramiye bir sonraki haftaya devreder. Sadece altı sayıyı da doğru tahmin edenler büyük ikramiyenin sahibi olur.

MİLLİ PİYANGO OYNANIŞI

Milli Piyango oyunu ise : Önceden bastırılmış biletlerin satılarak, adetleri ve tutarları önceden belirlenmiş ikramiyeleri kazanacak numaraların belirli günde çekilecek kura ile saptanması esasına dayalı şans oyunudur. 
Milli Piyango oyunu çekilişleri her ayın 9, 19 ve 29’uncu günleri çekiliş yapılacak şekilde uygulanır. Belirtilen tarihlerin dışında, çekiliş günleri ve planarı farklı özel çekilişler düzenlenebilir.

YORUMLAR
  Hadise kendi saçından kaş ektirdi
Hadise kendi saçından kaş ektirdi