A24.com.tr » yaşam » 112'yi gereksiz meşgul eden ceza yiyecek

112'yi gereksiz meşgul eden ceza yiyecek

112'yi gereksiz meşgul eden ceza yiyecek

Denizli Valiliği, 112 Acil Çağrı Hattı arayarak asılsız ve gereksiz ihbar ve işgalde bulunan kişilerin gerekli telefon, kimlik ve ikametgah bilgilerinin saptanarak cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Denizli'de sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, orman başta olmak üzere acil çağrıların tek çatı altında toplandığı 112 Acil Çağrı Merkezi'nde Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi.

Vali Altıparmak, merkeze gelen gereksiz aramalar ve asılsız ihbarlara dikkat çekerek, bu arama ve ihbarların cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.

Asılsız ihbar ve gereksiz aramaların önlenmesinde uygulamanın, birinci aşamada kişilerin uyarılması, ikinci aşamada idari işlem başlatılması, üçüncü aşamada ise adli sürecin başlatılması talimatını veren Altıparmak, "Bu kişilerin yaptıkları arama üzerinden kurum tutanağı tutularak telefon, isim ve adres tespiti hızlı bir şekilde yapılıp Kabahatler Kanununa göre ceza uygulansın. Gereksiz aramaların önüne geçilebilmesi için idari yaptırımda bulunulmak üzere arama yapan numaraya ait adres ve isim bilgilerinin sistemden görülebilmesi konularında kurul kararı alarak bakanlığa sunalım." dedi.

AFAD Similasyon TIR'ının sıklıkla Denizli'ye getirilerek özellikle fay hattı üzerinde bulunan Pamukkale ilçesinden başlamak üzere okullardaki öğrencilere sanal deprem anının gösterilerek deprem sırasında neler yapmaları gerektiğinin öğretilmesini söyleyen Altıparmak, olası bir afet anında Denizli'nin Muğla ile eşleştirilen bir kent olduğunu dile getirerek, "Muğla'da acil durum anında sistemin çökmesi durumunda Denizli'nin Muğla'ya müdahale edebilmesi, tam tersi durumda da Muğla'nın Denizli'ye yardım etmesi için sistemlerin karşılıklı olarak yüklenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım da, merkezle ilgili sunumda yaptığı konuşmada, bu yıl 83 bin 940 çağrı geldiğini, aylık ortalama 9 bin 54 vaka sayısı olduğunu, en çok vakanın sağlıkla ilgili olarak alındığını söyledi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Kemal İnan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, AFAD İl Müdürü Recep Demirci ile diğer Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı. 

YORUMLAR
  Escobar hakkında az bilinen 10 şaşırtıcı gerçek
Escobar hakkında az bilinen 10 şaşırtıcı gerçek