A24.com.tr » yaşam » 10 kasımda okullar tatil mi yarım gün mü? Yarın 9 Kasım yarım gün mü ?

10 kasımda okullar tatil mi yarım gün mü? Yarın 9 Kasım yarım gün mü ?

10 kasımda okullar tatil mi yarım gün mü? Yarın 9 Kasım yarım gün mü ?

Hükumetin 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası resmi törenlerle ilgili yasakları sonra gözler 10 Kasım 2016 Perşembe gününün tatil olup olmadığına çevrildi.

İşte gerek iş dünyasından gerekse eğitim hayatından pek çok kişinin merakla beklediği o bilgi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım Salı resmi tatil mi? 10 Kasım 2016 Perşembe günü kamu kurumları açık mı değil mi? İşte tüm bu soruların detayını öğrenmek istiyorsanız haberimizi okuyun...

Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve çalışan bu soruyu merak ediyor: 10 Kasım 2016 Perşembe günü tatil mi? Okullarda 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan törenler nedeniyle öğrenciler okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Biz de sizler için bunu araştırdık ve 10 Kasım tatil mi değil mi öğrendik.

10 Kasım 1938 tarihinde hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk için her yıl Atatürk'ü anma günü yapılır. Bu hafta da Atatürk'ü anma haftası olarak kabul edilir. 10 Kasım 2016 Perşembe günü tüm yurtta bayraklar yarıya indirilecek ve saat 9’u 5 geçe saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız okunacaktır. Daha sonra Atatürk’ü anma etkinlikleri düzenlenecek ve hepsinin son bulmasının ardından öğrenciler ve öğretmenler derslere devam edeceklerdir.

10 Kasım resmi tatil mi?

10 Kasım'ın resmi tatil olmaması sebebiyle tatil değil. Tüm kamu kurum ve kuruluşlar açık olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2016-2017 çalışma ve iş takviminde 10-16 Kasım tarihleri arasından Atatürk haftası sebebiyle çeşitli etkinler düzenleneceği, ancak 10 Kasım 2016 Perşembe gününün tatil olmadığını açıkça belirtti.

Ayrıca Bununla birlikte günümüze kadar Bugün hiçbir zaman tatil olmamıştır. Çünkü bu önemli günde Mustafa Kemal Atatürk için şiirler okuyor ve okullarda etkinlikler yapıyoruz. Konu ile ilgili gelecek günlerde size birçok konu hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız.

YORUMLAR
  İçerde dizisinden görkemli veda
İçerde dizisinden görkemli veda